Verdens beste flyselskap

Planlegger du din neste ferietur til et eksotisk land, eller kanskje du bare er litt interessert i luftfarten og de ulike flytypene og flyselskapene som flyr i luftrommene rundt om i verden? Her kan du lese mer om de ulike flyselskapene og deres tjenester. Vi har samlet sammen artikler om verdens beste flyselskap fra hele verden. De norske selskapene og Lufthansa i Europa, og Japan Airlines i øst.

Service og flytilbud står selvfølgelig sentralt i våre artikler. Men en kort historie om hvordan flyselskapet ble til og vokste til det det er i dag synes vi også er viktig. Vår store interesse, og en viktig del av servicen, vil være selskapet sin flyflåte. Det er sikkert interessant for deg å vite om du skal fly den nyeste Dreamlineren, eller en trangere 737 på din neste reise?

Skytrax

Vi kan ikke plukke ut verdens beste flyselskap basert på våre egne tanker og meninger om hvem som er best. Alt er subjektivt, også når det gjelder flyselskap. Det er nettopp derfor vi baserer våre lister og artikler på det britiske selskapets Skytrax sine kåringer av verdens beste flyselskap. Finnes ikke selskapets på deres lister over verdens beste vil du ikke finne dem på våre sider heller.

Skytrax har holdt på med kåringer av både flyselskap og flyplasser siden 1989. De blir rangert, eller stemt fram, i ulike klasser for å finne ut hvilke flyselskap som gir de beste tilbudene. Et flyselskap trenger ikke å tilby service verdt fem stjerner for å nå toppen her. Blant annet har vårt eget norske selskap, Norwegian, nådd toppen når det gjelder verdens beste lavprisselskap for langdistanseflygninger.

Fremtidens flyselskap

Hva vi verdsetter i et flyselskap i dag vil nok ikke være det viktigste kriteriet i morgen. Luftfarten har vært i en stadig endring siden det første flyet løftet seg fra bakken, og den fortsetter å forandre seg. I Concorde sin storhetstid var det tidsforbruk som var den viktigste faktoren, mens i dag er det priser som styrer markedet og hvilke flyselskap som dominerer.

Noe som har vært i et enormt fokus de siste årene, selv i luftfarten, har uten tvil vært klimakrisen. Selv om luftfarten kun står for 2 % av globale utslipp er det viktig at også denne sektoren tar ansvar. Nå er det elektriske fly som gjelder, og selskap som Widerøe har allerede hoppet på trender. Vi gleder oss til å se og skrive om de første selskapene med elektriske fly.

Men hva med Norge?

Siden vi er en norsk side er det en selvfølge at vi skriver om de norske selskapene, og litt om kampen mellom dem. SAS og Norwegian dominerer de norske flyplassene og hver en tavle på Flesland, Gardermoen eller Værnes er farget med rødt, hvitt og blått. Vi nordmenn er blant de som flyr aller mest i verden, og å ha flyselskap i toppklassen er verdifullt for oss.

Men selskapene er ikke kun store i Norge. SAS er et skandinavisk selskap som dekker alle de store skandinaviske byene. På verdensbasis er også Norwegian et stort selskap som flyr til store deler av verden, med egne ruter innad Nord-Amerika og Argentina. For å lese litt om hvordan disse selskapene endte opp med så stor suksess kan du lese gjennom våre artikler om selskapene.

Reis fra Gardermoen

Med unntak av de to norske selskapene, Lufthansa, og selskapene fra Midtøsten vil du knapt se store og prisvinnende selskaper fly til Gardermoen eller andre norske flyplasser. Men det finnes også enkelte selskaper som flyr til Gardermoen med rutesamarbeid, samarbeid og forbindelser mellom flyselskap. Les våre artikler for å finne ut av hvilke selskaper som tilbyr ruter med forbindelser til eksotiske strøk med førsteklasses kvalitet.

Oppsummering

Mange vil ha sin egen formening om hva som gjør et flyselskap til et av verdens beste. På våre sider har vi prøvd å være så nøytrale og saklige som mulig og plukket ut fakta fra Skytrax, markedets beste kilde. Vi ser både på flyflåten, flytilbud, historie og fremtidsplanene til selskapet, og komprimerer alt til korte tekster for de interesserte og håper på at vår entusiasme for luftfarten skinner igjennom!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *