Singapore Airlines

Introduksjon

Singapore Airlines er uten tvil en av verdens beste flyselskaper. Selv om de kommer fra en av verdens minste republikker som absolutt ikke trenger regionale tilbud har Singapore Airlines vokst seg til å bli et av de ledende selskapene i verden. Her kan du lese mer om hvordan Singapore Airlines startet opp, vokste, og endte opp med å dominere resten av selskapene i luften.

Tidlig historie

Singapore Airlines, med ICAO kode SIA og callsign Singapore, er et av verdens mest anerkjente flyselskap i verden. Hele historien startet i 1947 som en del av Malayan Airways Limited. De første flyvningene ble utført med flytypen Airspeed Consul (VR-SCD) mellom Singapore og Kuala Lumpur, Ipoh og Penang. Men siden flyet kun kan holde seks passasjerer ble det fort nødvendig med en oppgradering.

I 1972 ble samarbeidet mellom den malaysiske og singaporske bedriften splittet. Mens nåværende Malaysia Airlines ønsket å fokusere på regionale ruter ønsket nåværende Singapore Airlines å ekspandere internasjonalt. Singapore Airlines beholdt selskapets internasjonale ruter og selskapets Boeing-fly. Etter fisjonen vokste Singapore Airlines over natten og la fort til flere ruter til blant annet India, og kjøpte fort nye fly for å ekspandere flåten sin.

Senere historie

Spoler vi fram til 2004 får vi oppleve Singapore Airlines sin første trans-Pacific rute mellom Singapore, og Los Angeles og Newark i USA. Det nye innkjøpet av jetflyet Airbus A340-500 gjorde nå de første flyvningene som direkte lenket Singapore sammen med USA. Flyvningen til Newark, New York, ble til den daværende lengste flyvningen i verden med totalt 18 timer mellom avgang og landing.

Dessverre ble flyvningene til både Los Angeles og Newark lagt ned i 2013. Dette var kun starten på en fase med mye nedgang for flyselskapet, som opplevde en nedgang i etterspørsel på både passasjerer og frakt. I 2009 var også flyselskapet nødt til å kutte ned på flyparken sin ved å fjerne 17 aktive fly for å spare penger. Fremtidige innkjøp må kanskje også begrenses.

Flyflåte

Singapore Airlines opererer med en variert flyflåte fra de to store produsentene Boeing og Airbus. Deler vi inn flåten videre sitter vi igjen med fem fluefamilier, Airbus A330, Airbus A350, Airbus A380, Boeing 777 and Boeing 787. Kombinert utgjør dette en flåte på totalt 138 fly Asia og resten av verden. Selskapet har også 7 Boeing 747-400 som brukes for transport av frakt.

Flåten til Singapore Airlines er spesialisert for de lange distansene selskapet opererer på. Blant annet har de verdens største passasjerfly, Airbus A380-800 med hele 441 seter. Dette flyet øker kvaliteten og komfort på lange reiser med bredere seter og mer plass mellom og over setene. Dette er kanskje årsaken til at passasjerene stemte fram Singapore Airlines som verdens beste flyselskap gjennom Skytrax i 2018?

Flytilbud

Singapore Airlines binder den lille republikken Singapore sammen med den store verden rundt seg, både i Asia og Oseania og resten av verden. Sammen med sine datterselskap SilkAir fokusert på regionale reiser og Scoot Fly som er fokusert på lave priser tilbyr de reiser til over 130 destinasjoner verden rundt. De fleste reisene er lagt til de mange isolerte øyene i Sør-Øst-Asia rundt Indonesia og Malaysia og områdene i Oseania.

I Europa finnes det flere tilbud nærme Norge. Vi nordmenn kan fly med Singapore Airlines fra både København, Stockholm, London og Amsterdam. I USA har også flyselskapet gjenåpnet sine ruter til både New York og Los Angeles, samt San Fransisco og Houston. Ønsker du å fly videre fra Singapore til nordlige Asia vil du også kunne reise direkte med Singapore Airlines til de fleste store byer i både Kina og Japan.

Singapore flyplass

Changi Airport i Singapore er basen Singapore Airlines flyr fra. Dette er flyplassen som har vunnet halvparten av alle prisene for verdens beste flyplass fra Skytrax. I 2019 har de også vunnet prisen for syvende år på rad. Det er flyplassen sine mange kulturelle tilbud og opplevelser som virkelig gjør opplevelsen her spesiell. Men verdens beste flyplass og verdens beste flyselskap går kanskje hånd i hånd?

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *