SAS

Ny business class

For noen år siden lanserte SAS nye business kabin. Den har blitt veldig pen, og har liggeseter, stor TV og god skandinavisk mat på reisen. Denne kabinen fremstår som veldig moderne og er en komfortabel måte å reise på, enten i ferie eller jobbsammenheng. Hvis du tenker at billettprisen på business blir for dyr, så er det muligheter for å oppgradere en reise ved å bruke bonuspoeng.

Eurobonus

Bonusprogrammet til SAS heter eurobonus. Det har både sølv (10 reiser), gull (45 reiser) og diamant (90 reiser). Det går også an å kvalifisere på bonuspoeng ved hjelp av blant annet flyvninger og kredittkort. Eurobonus gir deg tilgang på fordeler som ekstra bagasje, loungetilgang, fast track, ekstra bonuspoeng og reservasjon av sete. Du kan bruke ekstrapoeng til å bestille bonusreiser med, samt leiebil og hotell.

Høyere status i SAS gir deg ikke bare fordeler hos SAS, men hos hele Star Alliance. Dette gjør at det er mange flyselskaper du kan ta ut bonusreise i. Selv om SAS flyr i Norden, Europa, USA og Asia, så kan du på den måten komme deg til nesten hvilket reisemål som helst i hele verden. Blir det problemer på reisen, er det veldig trygt og godt å reise med et allianse-selskap.

Rutenett

SAS flyr mye i Skandinavia. Mellom de store byene i Norge, og de skandinaviske hovedstedene går det mange avganger hver eneste dag. Det finnes også avganger til mindre byer i Skandinavia, samt reiser til Europeiske hovedsteder og andre turistmål i Europa. Av langdistanseflygninger så er det utvalgte flyvninger i USA og Asia. Noen av selskapets reisemål er sesongbaserte, men mange har også flyvninger året rundt.

Hvert år kommer det nye flyvninger på rutekartet. På vinteren blir det ofte avduket reiser til nye eksotiske reisemål som kommer førstkommende sommer. Hvis du bor på et mindre sted i Norge er det mange av SAS sine flyvninger som korresponderer godt med Widerøe sine avganger. Dermed kan du fort komme deg fra et lite sted ute i distriktet og ut i den store verden på ferie eller jobbreise.

Pris

SAS sine avganger varierer i pris. Mange ganger får du billigere billetter om du kan reise utenom skoleferier og helger. Samtidig så er SAS flinke til å kjøre gode og jevnlige kampanjer. Hver torsdag så har de et salg kalt «now or never» med gode priser til noen utvalgte reisemål. Det pleier også å komme gode salg i forbindelse med skolestart og nyttår.

Noen av salgene er knyttet til bonusreiser, og da kan du gjøre et kupp på en bonusreise om du har nok poeng. Disse bonusreisene er refunderbare fram til 24 timer før, som gjør de svært fleksible. I tillegg til poeng-prisen kommer det skatter og avgifter som oppgis i bestillings forløpet. Generelt så kan tilbudsbilletter bli solgt ut fort, derfor er det lurt å være raskt ute når de legger ut salgs billetter.

Mye inkludert

Hos SAS er det mye som er inkludert i billetten. Så lenge du ikke reiser på en «go light» billett så får du med gratis bagasje og kaffe/te på flyet. Det går også an å laste ned aviser og annet lesestoff i SAS-appen. På denne måten så sparer du penger, noen ganger er SAS et økonomisk alternativ selv om billettprisen skulle være litt høyere enn hos konkurrenten på grunn av dette.

Du får også mer inkludert i billetten hvis du er sølv-, gull- eller diamant-kunde. Som sølv-kunde får du en ekstra bagasje inkludert og tilgang til lounge og fast track i utvalgte perioder på utvalgte flyplasser. Gullmedlem får to ekstra bagasjer, samt lounge, setereservasjon og fast track. Som diamant mottar du det samme som et gull-medlem, samt gratis drikke på flyet og en valgfri gave i året.

Internett

Noen av flyvningene til SAS har internett, og de arbeider med at alle fly skal få raskt og godt internett ombord. På de flyvningene der dette tilbys, så er det muligheter for å kjøpe tilgang – eller få gratis tilgang hvis du er gull eller diamant-kunde. Nettet er så bra at det går an å streame en film, eller ta en samtale med noen på skype.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *