Qatar Airways er med i verdenstoppen

Qatar Airways ble etablert i 1993 på initiativ fra den Qatarske kongefamilien, og har siden da rukket å oppnå status som et av de beste flyselskapene på markedet. Selskapet gikk først med tap i noen år, men i 1997 gjorde de noen viktige endringer. Kongefamiliens andel ble redusert og inn kom en ny ledelse med store ambisjoner om å bygge opp en konkurransedyktig flåte etter vestlig modell. Kursendringen viste seg å være svært vellykket. De er et av ti flyselskaper på verdensbasis som har oppnådd å få fem stjerner av det uavhengige byrået Skytrax. Dette er bare mulig ved å tilby det absolutt beste av kvalitet og service.

En femstjerners opplevelse fra start til slutt

Å få fem stjerner hos Skytrax henger svært høyt, og kan sammenlignes med at en restaurant får tre Michelin-stjerner. Alle elementer ved bransjen blir vurdert, fra bookingprosessen og innsjekkingen til selve flyopplevelsen, inkludert matservering, setekomfort og underholdning. Også deres luksuriøse lounger ved Heathrow i London og ved selskapets hovedflyplass, Hamad International Airport i Doha har blitt nøye gjennomgått. Her er det ikke spart på noe, interiøret er delikat og det er flere behagelige soner hvor du kan hvile, la deg underholde eller spise god mat. Det er nesten så du ønsker deg litt ekstra ventetid. Du får rett og slett en femstjerners opplevelse både på bakken og i luften.

Flyene til Qatar Airways

Qatar Airways har systematisk bygget opp stor flåte bestående av de beste flymodellene som finnes. De var lenge Airbus som var deres hovedleverandør, men i 2007 besluttet de å åpne opp for Boeing også og i 2010 mottok de syv Airbus A380, eller superjumboer som flyet også kalles. Senere har de i tillegg utvidet Boeing-parken med flere luksuriøse og komfortable 787 Dreamlinere. Disse flyene kommer med god benplass, store vinduer som kan dimmes elektronisk og mer stillegående og miljøvennlige motorer enn på eldre flytyper. Qatar Airways har faktisk en av de nyeste og mest oppdaterte flåtene på markedet, den gjennomsnittlige alderen på flyene er fem år.

Alle klassene leverer på høyt nivå

Langturen har aldri vært mer behagelig, til og med økonomiklassen er ganske romslig og får deg til å føle deg godt ivaretatt og verdsatt som kunde. For passasjerene på business-klasse har selskapet kommet opp med et nytt og innovativt konsept kalt QSuite. Med QSuite er det mulig å gjøre fire seter om til et privat rom, perfekt for å holde møter underveis. Konsepter byr ikke minst på verdens første business-klasse med dobbeltseng. Med så mye valuta for pengene på de rimeligere klassene kan du jo bare forestille deg hvordan det er på første klasse. Der blir du vartet opp og skjemt bort etter alle kunstens regler.

Qatar Airways i Norge

Etter at Qatar åpnet sin første direkterute mellom Oslo og Doha i 2011 ble store deler av verden litt mer tilgjengelig for de fleste nordmenn. Fra sin base i Doha flyr selskapet deg videre til spennende destinasjoner verden rundt på en rask, behagelig og rimelig måte. De gav oss blant annet bedre flyforbindelser til populære steder som Bangkok, Singapore og Maldivene. Dette er det mange som har oppdaget, og den økende etterspørselen fikk Qatar Airways til å trappe opp sin Europa-satsing enda noen hakk. Tidligere hadde de syv daglige avganger fra Gardermoen, men i 2017 økte de med tre nye fly slik at vi nå er oppe i ti avganger.

Verdens beste business class

Det er mange gode grunner til å velge Qatar Airways neste gang du skal ut å reise. De har en flåte bestående av nye miljøvennlige og raske fly med behagelige seter som tar deg til et stort antall destinasjoner verden rundt. De tilbyr prisvinnende komfort og service, og alle klassene føles derfor noen hakk over tilsvarende nivå hos mange av konkurrentene. De er med sitt QSuite-konsept verdensledende når det kommer til å utbedre tilbudet for business-klasse, og er derfor med på å flytte standarden for hele bransjen. I 2016 ble de da også kåret til «verdens beste business class» av Skytrax, samme prestisjetunge vurderingsbyrå som tidligere har belønnet dem med fem stjerner.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *