Om Norwegian

Norwegian, eller Norwegian Air Shuttle ASA som er selskapets hele og fulle navn, er et norsk flyselskap som har spesialisert seg på lavprismarkedet. Selskapet konkurrerer med SAS, og har ruteflygninger fra en rekke ulike baser over hele verden. Norwegian har sitt hovedkontor på Fornebu, og er per i dag Norges største flyselskap målt i antall årlige passasjerer. Flyselskapet er det nest største i Skandinavia, og det åttende største i Europa.

På verdensbasis har Norwegian-gruppen mer enn 10 000 dedikerte ansatte som hver dag gjør sitt beste for at kundene skal få en god opplevelse i lufta. Bjørn Kjos, konsernets grunnlegger og øverste sjef, er tydelig på at Norwegian skal være et godt valg for de mange, målet er å kunne gi folk flest rimelige flybilletter uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Historie

Norwegian ble etablert i 1993, som et innenriks flyselskap som skulle ta over kystrutene på Vestlandet etter at Busy Bee gikk konkurs. Dette selskapet var et datterselskap av Braathens S.A.F.E. og Norwegian tok over flåten etter konkursen. Etter seks år i drift hadde antallet passasjerer økt til en halv million i året. I 2002 ble imidlertid Braathens kjøpt opp av SAS, og Norwegian mistet rutene på Vestlandet.

Utover på 2000-tallet endret flyselskapet profil til Norwegian, og gikk med dette inn for å etablere seg på det norske markedet som et lavprisselskap. Selskapet begynte å fly utenriks-ruter, og gikk på børs i 2003. Den første basen i utlandet ble åpnet tre år senere, og fra dette året begynte flyselskapet å vokse til å bli et internasjonalt flyselskap med bærekraftige og langsiktige investeringer.

Flyflåte

Norwegians flyflåte har i nyere tid vært gjennom en omfattende modernisering, og selskapet har per i dag en topp moderne flåte med miljøvennlige fly. Selskapet har mer enn 150 fly i flåten sin, de fleste av typen Boeing 737-800. Som flyselskap prøver Norwegian å ta sitt samfunnsansvar gjennom å bidra til lavere CO2-utslipp og mindre forurensning ved å bruke nyere og mer drivstoffbesparende fly.

Et eksempel på dette er den nye flytypen Boeing 737-800, som Norwegian nå har tatt i bruk. Dette er et jetfly med to motorer, som er ypperlig til bruk på kort- og mellomdistanseflygninger. Flyene har mer benplass og større seter enn sine forgjengere, og er dessuten mer miljøvennlige. Norwegian har også flere fly av typene Boeing 737 MAX 8, Boeing 787-8 og Boeing 787-9.

Destinasjoner

Norwegian flyr ikke bare et hundretalls ruter omkring i Europa, men flyr også til reisemål i Nord-Afrika, Bangkok, Dubai og USA. Selskaper dekker fire flyplasser i Asia, og to i Afrika. Fra Oslo lufthavn er selskapets mest populære destinasjoner New York, Alicante, Malaga og Palma de Mallorca. Ønsker du å fly bra og billig til Spania er Norwegian et godt valg for deg.

Også på langdistanseruter har Norwegian markert seg i forhold til sine konkurrenter. Datterselskapet Norwegian Long Haul AS startet i 2013 med flyvninger til Thailand og USA, og ifølge konsernsjef Bjørn Kjos kommer selskapet til å satse videre på langdistanseflygninger i framtiden. At kundene er fornøyde med tilbudet er det ingen tvil om, da Norwegian har blitt kåret til det beste lavprisselskapet for langdistanseflygninger av passasjerene i Skytrax Awards.

Innenriks

Norwegian startet som et lite innenriksselskap på Vestlandet, og har ikke sluttet å fly innenriks selv om de nå har vokst til et stort, internasjonalt foretak. Fra Oslo lufthavn kan du for eksempel sette deg i flyet og reise til Alta, Bardufoss eller Haugesund. Selskapet opererer også med innenriksruter i de andre nordiske landene. Du kan fly innenriksruter med Norwegian både i Finland, Sverige og Danmark.

Hvorfor velge Norwegian?

Norwegian er et lavprisselskap som er stolte over å kunne tilby komfortable flyreiser til rimelige priser. Også prisene på langdistanseflygninger skal være overkommelige for folk flest, uten at dette skal gå ut over kvaliteten på flyreisen. Norwegian tar deg med til mer enn 150 ulike destinasjoner over hele verden, og har god komfort på både lengre og kortere distanser. Selskapet har også en av markedets grønneste og nyeste flyflåter.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *