Japan Airlines

Japan Airlines ligger perfekt til i Japan, en øy med lite tilgjengelig alternativ transport til omverdenen. Med unntak av den populære fergeruten mellom Fukuoka og Busan gjøres mesteparten av internasjonal transport med fly. Siden Japan også er et land med stor stolthet i sine egne firmaer og selskaper er Japan Airlines (JAL) det naturlige valget for de fleste japanere. Med sine to datterselskap Japan Airlines International og Japan Airlines Domestic er JAL Japans nest største flyselskap, etter ANA. Etter rundt 60 år med drift har selskapet vært gjennom både oppturer og nedturer, men fortsetter sine mange daglige flyvninger i og rundt Japan og resten av verden.

Historie

Japan Airlines med kallenavn 日航 (nikko), ICAO kode JAL og callsign Japan Air startet opp i 1951. Årsaken var at staten Japan innså at landet hadde et stort behov for transport for å bistå oppbygningen av landet etter det katastrofale følgene av andre verdenskrig. De første flyene ble leid inn fra Philippine Airlines og Northwest Airlines av typen Douglas DC-3 og Martin 2-0-2, og ble operert på forespurte og innenriks ruter. Gjennom 60- og 70-tallet vokste selskapet i en enorm fart og begynte å tilby ruter i og rundt østlige Asia og Stillehavet, samtidig som de fikk levert sine første jetfly. Etter en erklært konkurs i 2010 fortsette likevel selskapet å operere sine ruter.

Flypark

Som de fleste andre flyselskaper på 50- og 60-tallet besto flyparken til Japan Airlines av hovedsakelig fly levert av Douglas Airlines. Nå består den nye flyparken av hovedsakelig den nye generasjonen (NG) fra Boeing. Boeing 737-800 modellen dominerer med 50 aktive fly. Boeing 767-300ER kommer på en solid andreplass med 29 aktive fly. For de lange flyvningene, hovedsakelig over Stillehavet, opererer selskapet med Dreamlineren Boeing 767-300ER. Det største flyet i flåten er derimot Boeing 777-300 med en kapasitet på 500 passasjerer. Fram mot 2020 har også JAL noen spennende nye tilskudd i sin flåte. Det er forventet en start på levering av 25 nye Airbus A350-900 i juni 2019, og Mitsubishi SpaceJet i 2020.

Flytilbud

Med base i Tokyo Narita og Hanede, og Osaka har Japan Airlines et bredt tilbud både regionalt og internasjonalt. Innenriks tilbyr de avganger til Nagoya (Chubu/Komaki), Fukuoka, Okinawa (Naha), og Sapporo (New Chintose). Internasjonalt flyr selskapet til alle kontinenter, med unntak av Afrika, Sør-Amerika og Antarktis. JAL har et stort fokus på de vestlige byene i USA, og tilbyr blant annet daglige flyvninger til Seattle, samt ruter til blant annet New York, Dallas, Chicago, Boston, Los Angeles, San Diego og San Francisco. Her i Europa ligger fokuset på de russiske byene Moskva, Khabarovsk og Vladivostok, mens nærmeste tilbud for oss nordmenn vil være enten Helsinki, London eller Paris.

Jobb i Japan Airlines

Som ny pilot er Japan Airlines en av de vanskeligste selskapene å få plass i. Hovedsakelig er dette på grunn av at du må være japansk for å kunne søke. Den japanske kulturen og dynamikken i cockpiten har mye av årsaken til dette. Forstår en ikke det japanske språket og kulturen rundt aldersforskjeller i Japan kan det viktige samarbeidet fort bli forhindret. De andre kravene til piloter inkluderer ATPL, class 1 medical, Level 4 ICAO English og en typerating på en av flyene i JAL sin flypark. Selskapet trenger også en rekke andre ansatte som flyvertinner og flyverter, ansvarlige for kundeservice, planleggere, teknikere og mange andre stillinger.

Fremtidsplaner

Selv etter konkursen i 2010 har Japan Airlines fortsatt med å tilby sine tilbud på flyreiser både innenriks og internasjonalt. Det var derimot flyselskapet sin cargoavdeling som måtte legges ned. Det virker som om fremtidsplanene til JAL er å fortsette å videre forbedre sine flyreiser og utvalget som forbinder Japan med resten av verden, både øst og vest. Skyrax er en av de som har lagt merke til JAL sin høye kvalitet på alle reiser. I 2019 vant selskapet prisen for den beste økonomiklassen i verden. Med andre ord får du det beste tilbudet fra JAL hvis du ønsker å reise rundt i verden komfortabelt for en billigere penge.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *