Et pioner selskap

Helt siden selskapets start har Lufthansa ikke bare klart å bygge et verdenskjent fly imperium, men har også blitt et internasjonalt symbol for Tyskland. Allerede i sitt første driftsår fløy Lufthansa hele veien til Kina, noe som bidro til at selskapet fikk stor respekt og beundring. I 1934, åtte år etter selskapet ble etablert, hadde Lufthansa allerede ønsket én million passasjerer velkommen ombord. Under andre verdenskrig fløy Lufthansa bare noen få passasjerfly, men flyttet hovedfokus til frakting av fly og andre tekniske gjøremål. Ved krigens ende i 1945 fikk alle tyske borgere flyforbud, og det var ikke før april i 1955 at Lufthansa-flyene var oppe i lufta igjen.

60-tallet: her tar det av!

I 1960 kunne Lufthansas passasjerer fly lange distanser som for eksempel til New York, og året etter fly til asiatiske destinasjoner som Hong Kong og Tokyo. Lange internasjonale flyvninger til Lagos i Nigeria og Johannesburg i Sør-Afrika kom så tidlig som i 1962. Lufthansa er dessuten det første flyselskapet til å kjøpe inn Boeing 737, som er blitt verdens mest solgte kommersielt fly gjennom tidene. På 70-tallet kjøper Lufthansa jumbojeten, som på den tiden var det største flyet, med to korridorer istedenfor én. Dette gir ikke bare ytterligere arbeidsplass for kabinbesetningen, men også passasjerene får muligheten til å strekke på benene og gå litt i kabinen på langdistanseflygninger.

De riktige valgene

Førtifem år etter andre verdenskrig, og etter Berlinmurens fall i 1989, kan endelig Lufthansa fly til Berlin. Med økt kommunikasjon innenlands, kan Lufthansa fortsette å ekspandere rutene, antall passasjerer og inntektene. Etter å ha opplevd bedriftens første store tap på 18 år i 1991, forberedte Lufthansa seg på en stor restrukturering. Blant de tiltakene som ble implementert, skilte catering-delen seg ut til et eget selskap som nå har blitt verdens største. På slutten av 90-tallet valgte mange flyselskap å kutte ned rutene til Asia, mens Lufthansa gjorde det stikk motsatte. Etter å ha sett den kraftige forretningsinteressen i Hong Kong og Kina, kan vi si at det var en smart beslutning.

Teknologi investering

Å investere i teknologi har vært veldig lønnsomt for selskapet. Ikke bare eier Lufthansa den største flåten Airbus A380 i hele Europa, men kan også skryte av å ha vært det første selskapet som har tilbudt trådløst internett om bord til sine passasjerer. Å ha muligheten til å jobbe eller ha kontakt med familie og venner i lufta har vist seg å være en smart investering, og mange andre bedrifter har fulgt etter. Teknologisk utvikling, en god flåte med nye og moderne fly, og en stor dose visjon har gjort at Lufthansa er Europas største flyselskap når det gjelder antall fraktede passasjerer – og de bare fortsetter å vokse!

Lojaliteten lønner seg

I 1997 dannet Lufthansa sammen med en rekke andre store flyselskap «Star Alliance», den aller første luftfarts alliansen i verden. Dette partnerskapet gjør det mulig å koordinere rutetidene slik at ventetiden reduseres for passasjerene, og ombookinger mellom selskap blir smidigere ved, for eksempel, kansellerte flyvninger. Bonusprogrammet Eurobonus kommer også som en stor fordel for de mest reiseglade passasjerene. Med denne ordningen kan kundene opparbeide seg bonus til bedre service og tilbud hver gang de flyr. Blant de mest vanlige fordelene finner vi prioritert innsjekking, tilgang til lounge på ulike flyplasser, prioritert boarding, prioritering dersom det er venteliste, og mulighet til å sjekke inn mer bagasje uten ekstra kostnader.

Ikke luksus, men ikke lavpris

Lufthansa er stolt av å kunne tilby komfort til en overkommelig pris. Prisorienterte kunder velger gjerne lavprisselskap, mens Lufthansa satser på å tilby komfort til de som ønsker å betale litt ekstra for det. Første klasse konseptet er nettopp skapt for disse passasjerene: ekstra rom ombord, underholdning i kabinen, gourmetmat, limousin service og en personlig assistent er blant tilbudene som kan bestilles. Det er ikke feil å påstå at selv om Lufthansa ikke anses for å være et luksus selskap, kan passasjerer på første klasse likevel nyte litt hverdagsluksus. Visste du at Lufthansa, blant alle flyselskapene, er den største innkjøperen av kaviar? Det kjøpes cirka ti tonn per år!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *