Emirates: Luksus på vinger

Med assosiasjoner til vakre hoteller i Dubai og varme luksusreiser har Emirates hevet seg til å bli et av de største flyselskaper verden over. Emirates har hatt enormt god vekst helt siden deres oppstart for 34 år siden. Det har blitt en av de ledende flyselskapet for passasjerer verden over med et unikt tilbud som tilpasser seg selv den mest kresne flypassasjer. Med kabinklasser som tilbyr prisvinnende underholdningsplattformer, spa, myke senger og lounge er det få andre flyselskap som kan sammenlignes. Med en vekst som få andre bedrifter har kan måle seg med ser det lovende ut for det prisvinnende selskapet i årene som kommer.

Et av verdens største flyselskap

Emirates er et statseid flyselskap som ble grunnlagt i 1985 i Dubai i De forente arabiske emirater. Selskapet startet kun med to fly som kun fløy i hovedsak India og Pakistan, men kun få år etter startet de også med europeiske og asiatiske destinasjoner. De har raskt utviklet seg til å bli det største flyselskapet i Midtøsten og verdens fjerde største etter antall passasjerer. På få år er selskapet preget av god vekst og åpner stadig for nye destinasjoner rundt om i verden. I dag stiller de med en flåte på 265 fly som flyr til snaue 155 destinasjoner mer enn 80 land verden over.

Prisen for «Mest verdifulle flyselskap‑merkevare»

Ifølge sine nettsider har selskapet har kun hatt ett eneste år med tap, som var i 1986 – bare et år etter de ble grunnlagt. I ettertid har selskapet hatt en enorm vekst. Etter bare 38 måneder i drift fløy de over 12 destinasjoner. Fra 1985 til 1996 doblet selskapet sin verdi hvert 3,5 år, og har siden det doblet seg hvert fjerde år. I 2014 ble Emirates blir utnevnt til verdens «Mest verdifulle flyselskap‑merkevare» og har i tillegg vunnet flere priser for ICE som er deres sitt underholdningssystem om bord. Emirates har også bidratt til at deres hovedbase i Dubai har økt sin turisme og finansielle vekst.

Den beste underholdning ombord

Emirates var allerede i 1992 ute med å installere skjermer på setene i sine fly. ICE, som står for Information, Communications, Entertainment, er underholdningssystemet som Emirates tilbyr om bord på sine fly. I 2018 vant de nok en gang SKYRAX prisen for «Verdens beste underholdningssystem om bord». Det er fjortende gang de vinner denne prestisjetunge prisen der over 335 flyselskaper og flypassasjerer fra over 100 land er med på å bestemme utfallet. Med ICE har passasjerene tilgang til over 3 500 ulike kanaler, inkludert over 100 kanaler spesielt for barn og 850 filmer fra hele verden. Over halvparten av Emirates fly tilbyr også direktesendt TV om bord samt gratis trådløs nettverk inntil 20 MB.

Kabinklasse i toppklasse

Emirates opererer med tre forskjellige kabinklasser. Kabin-tilbudet varierer litt fra fly til fly, men Emirates har uansett et av verdens beste tilbud. I 2019 vant de TripAdvisor Travelers’ Choice Awards for flest fornøyde kunder på sine første klasse kabiner. I disse kabinene tilbys det gourmet middager, egen seng, dusj og spa. Om er du ute etter litt mindre luksus, men fortsatt ønsker komfort, tilbyr de business class kabiner med blant annet egen seng og felles lounge om bord. På Emirates økonomiklasser er det fortsatt klart en stor oppgradering fra andre flyselskaper da også disse passasjerene vil ha tilgang på underholdningssystemet, strømuttak i setet og gourmet mat på flyet.

For de som ønsker luksus

Siden 2014 har Emirates flydd fornøyde passasjerer fra Gardermoen til Dubai. Om du bestiller en førsteklasse billett kan du bli hentet med limousin innen 60 kilometer radius fra Gardermoen. Ikke mange selskap tilbyr slike tjenester i dag, men det kommer selvsagt med sin pris. En førsteklasse billett ligger på 20-30 tusen kroner til Dubai fra Oslo. Slik som veksten har vært for Emirates de siste årene ser det likevel ut som at mange passasjerer setter stor pris på valgmuligheten for en luksusfølelse i lufta. Med fornøyde passasjerer og god økonomisk vekst er det lite som tyder på det kommer til å slutt på slike tilbud ved det første.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *