Australias flyfavoritt – Virgin Australia

Virgin Australia Airlines Pty Ltd, men som vanligvis kalles Virgin Australia, er et australsk flyselskap grunnlagt i 2000 av Richard Branson som en del av Virgin Group. Det er i Australias største flyselskap og flyr hovedsakelig innen Australia, men har også destinasjoner som USA og Sør-Afrika. De har totalt, per Juli 2019, hele 41 destinasjoner i Australia og 15 internasjonalt. I begynnelsen fløy selskapet kun en rute med to fly, men etter at det daværende største selskapet Ansett Australia la ned i 2001 ble Virgin Australia det største flyselskapet i Australia. At Ansett Australia la ned på dette tidspunktet gjorde at Virgin Australia fikk en voldsomt rask vekst fra starten av.

Fra Virgin Blue til Virgin Australia

Fram til 2011 opererte flyselskapet med navnet Virgin Blue, men da den daværende sjefen Brett Godfrey gikk av som leder etter ti år i selskapet ønsket den nye og nåværende lederen John Borghetti en omorganisering. I tillegg til å bytte navn til Virgin Australia ønsket Borghetti å bygge opp merkevaren og gi den ny livskraft ved nye fly med og innenlands business class. Året etter vinner flyselskapet prisen for Best Airline og Best Staff Service i Skytrax World Airline Awards for 2012 og har også siden dette vunnet mange priser for sin service og merkevare. I 2019 meldte likevel John Borghetti sin avskjed og Paul Scurrah tok over som leder samme året.

Forskjellige kabinklasser for forskjellig behov

Virgin Australia tilbyr flere klasser på sine fly avhengig av destinasjon. På business class får du god plass med egen seng, gourmetmat utredet av den australske kokken Luke Mangan og TV med touch-screen med 500 timers filminnhold, for å nevne noe. På noen fly har passasjerene også tilgang til en felles bar. I tillegg til business class har Virgin Australia også Premium klasser som tilbyr f.eks. gratis skincare produkter og champagne til maten. For dem som ikke ønsker like mye luksus finnes det også økonomiklasse hvor du får gratis te eller kaffe om bord og god sitteplass. Du har også på disse klassene tilgang til film og TV på skjermene.

Velocity Frequent Flyer for de som vil spare

Lojalitetsprogram er en stor fordel for flyselskap ved at det øker profitt og samtidig lokker eksisterende kunder til å komme tilbake og kjøpe igjen. Helt siden 2005 har Virgin Australia vært en del av lojalitetsprogrammet Velocity Frequent Flyer som også har flere andre store partnere. I samarbeid med National Australia Bank tilbyr de også kredittkort. Forskjellige status nivåer ble introdusert i 2007 for å tiltrekke flere forretningsreisende kunder, ved å kunne oppgradere fra standard rødt-medlemskap til sølv- og gull-medlemskap med egne fordeler. I 2011 var også platinum-medlemskap introdusert. I 2015 vant Velocity Frequent Flyer prisen for Program of the Year i Midtøsten og Asia/Oseania distriktet av Freddie Awards.

Flere fordeler ved pakkereiser

Virgin Australia Holidays er et program som gir deg avslag om du kjøper fly og hotell samtidig. Her er det også Velocity poeng å tjene som beskrevet tidligere. Når du bestiller en slik reise er det nesten ingen booking avgifter, men det forutsetter at du reiser til og fra samme destinasjon. Det er også mulighet for å bestille egne event-pakker avhengig av om du reiser for å oppleve et sportsevent eller kanskje en musikk eller kulturfestival. Føler du deg ekstra spontan kan du også bestille en Mystery Break hvor selskapet velger for deg. I tillegg får du Velocity poeng ved å bestille forsikring og billeie, men dette gjelder kun innen Australia, New Zealand, Stillehavsøyene og Nord-Amerika.

Et flyselskap med mye å tilby

Som det største flyselskapet i Australia, viser Virgin Australia seg som et selskap med ekstremt mye forskjellig å tilby til forskjellige typer kunder. Med et rikt utvalg av innenlandsreiser og mulighet for pakkereiser viser dem at de er gode til å tilfredsstille et bredt spekter av reisende passasjerer om du så er ute etter champagne eller kun vil nøye deg med gratis kaffe. Med Velocity programmet er det også muligheter for de som reiser ofte å også reise billigere, samtidig som du kan nyte godene av andre fordeler fra deres partnere. På sine 19 år har Virgin Australia oppnådd stor vekst og det er liten tvil om at de ikke vil fortsette med dette i årene fremover.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *