ANA All Nippon Airlines

ANA All Nippon Airlines er et japansk selskap med base på de japanske flyplassene Narita og Haneda. En fun fact ikke alle vet er at Nippon er en annen versjon av orden Nihon, som betyr Japan på japansk. Siden 1952 har de tilbudt flyreiser av god service, og har blitt anerkjent med fem stjerner fra Skytrax. Med en flåte på 238 fly som flyr til 98 destinasjoner, og nesten 35 000 ansatte, er dette Japans største flyselskap, rett foran Japan Airlines. ANA består også av en rekke andre flyselskaper, blant annet ANA Wings og Air Nippon. Noen andre mindre selskaper som er med er Vanilla Air, Air Do og Allex Cargo.

Historie

ANA Nippon Airways har en lang historie, som strekker seg tilbake til 1952. Da gikk de under navnet Japan Helicopter and Aeroplane Transports Company. Originalt begynte de å jobbe både med frakt- og helikoptertjenester, men begynte også sakte å starte med passasjerer. Oppstarten av passasjerrutene førte så til navnebyttet til All Nippon Airways Company. Den andre forgjengeren til All Nippon Airways er Far East Airlines som ble grunnlagt i 1952. De to selskapene fusjonerte i 1958, som førte til at de ble til Japans største private flyselskap. Gjennom 60-tallet hadde selskapet en enorm vekst og doblet sine inntekter per passasjer per kilometer hele fire ganger.

Flyflåte

ANA All Nippon Airways sin flyflåte med 238 fly består hovedsakelig av leveranser fra amerikanske Boeing, men med et lite innslag fra Airbus. I flyflåten kan du blant annet finne Boeing 787-9, Boeing 767-300s, Boeing 777-300ER, Boeing 737-800, og Airbus A320neo og A321neo. Det er Boeing 737-800 som dominerer flåten med 40 innslag. Men det er selvfølgelig Airbus A380-800 som er det største flyet med en passasjerkapasitet på hele 520 seter. Fraktflåten består av 13 fly av typen Boeing 767-300BCF, Boeing 767-300ERF og Boeing 777F. Noen av de mest interessante innslagene til Nippon Airways gjennom tidene er blant annet propellflyene Fokker F27 Friendship, Convair 440 og Handley Page Marathon.

Flytilbud

Japan er blitt et land som Norge. Med mange fjell, en lang kystlinje og vanskelige terreng er behovet for regionale fly høyt. Skulle du noen gang behøve å reise regionalt innad Japan kan du vite med sikkerhet at All Nippon Airways kan skaffe deg forbindelser mellom de store japanske byene som Tokyo, Osaka, Sapporo, Fukuoka, Nagoya, Ishigaki, Okinawa og flere. Internasjonalt kommer også All Nippon Airways med en rekke tilbud, selv for oss nordmenn! Selv om det ikke er noen direkteflyvninger ut av Gardermoen tilbyr selskapet gjennom rutesamarbeid en enklere måte for nordmenn å nå Tokyo på. De flyr også til de fleste storbyene i både Europa, Midtøsten, Asia og Nord-Amerika.

Service

Når det kommer til service er All Nippon Air blant de beste i verden. Med sin service i luften har de kvalifisert til å bli et selskap verdt fem stjerner fra Skytrax. Dette gjelder alle long-haul flyvningene til selskapet, og tjenestene som blir tilbudt på flyplassen i Narita og Haneda. I flyene er det lugarene i første klasse som har fått mye av den beste kritikken. Når de ble introdusert i 2009 ble de kalt for Inspiration of Japan med sin nedsenkbare soveplassene og sitt japanskinspirerte design. Men også økonomiklassen er kjent for sine romslige plasser og førsteklasses service fra flyvertinnene og flyvertene. På mange måter, typisk japansk.

Nippon Airways i mediene

ANA Nippon Airways har flere gange vært smarte med hvordan de fremstiller seg i mediene og i populærkultur. Blant annet er det Nippon Airways som har flydd de velkjente Pokemon-flyene som spredde seg raskt i sosiale medier. Flyselskapet har også hatt andre bidrag til populærkultur, som for eksempel de japanske dramaseriene Miss Pilot og Good Luck!! som begge handlet om livet som flygere i selskapet. Som serie var Miss Pilot, som ble lansert i 2013, ganske revolusjonerende. For seks år siden var det enda færre kvinnelige piloter enn det er nå, spesielt i Japan. Denne serien, sammen med de andre, kan ha vært et bidrag for å rekruttere flere unge folk som vanligvis ikke hadde søkt.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *